Oturum hakkı süresinin dolması veya kaybolması halinde tekrar ülkeye giris
Sözkonusu durumlar olusabilmektedir:


1. Oturum izninizin ilistirilmis olan pasaportunuz veya elektronik oturum kartınız (Plastik
kart) kayboldu veya çalındı. Bu durumda ilk önce yeni pasaport edinmeniz
gerekmektedir.


2. Oturum izninizin süresi doldu.


3. Pasaportunuzun süresi doldu veya çalındı fakat oturum izninizi gösteren kart sizde
bulunmakta. Bu durumda vizeye ihtiyacınız yok. Oturum izni ilistirilmis olan ve
delinerek geçersiz kılınan pasaport ve yeni almıs oldugunuz pasaportla birlikte veya
oturum izninizi gösteren kart ile Almanya`ya giris yapabilmektesiniz. Orada Yabancılar
dairesinde görüsmeniz gerekmektedir.


1. ve 2. durum olusması halinde ülkeye giris yapabilmeniz için vize basvurusunda
bulunmanız gerekmektedir. Lütfen 20 no`lu bilgi formumuzu okuyunuz. Asagıda yazılmıs
olan belgelerin aslı ve iki adet fotokopisi ibraz edilmelidir. Lütfen bu bilgi formunu check-list
olarak kullanınız.

  • Almanca ve eksiksiz doldurulmus ve imzalanmıs 2 adet basvuru formu
  • Oturum Kanunu`nun 55. Maddesi, 2. paragrafı, 1 No`suna göre hazırlanmıs ve sahsen
    imzalanmıs bildirim
  • Geçerli pasaport (Lütfen 20 no`lu bilgi formuna bakınız)
  • 2 adet vesikalık fotograf (Lütfen 20 no`lu bilgi formuna bakınız)
  • Pasaportun çalınmıs veya kaybolmus olması halinde (1.durum) Polis tarafından verilmis
    kayıp tutanagı ve Almanca tercümesi
  • Son üç yılın Giris ve Çıkıs Belgeleri (Emniyet Müdürlügünden temin edilebilmektedir)
  • Resit olmayanların (16 yasından küçük olanlar) vasi veya vasiler tarafından yapılmıs
    basvuru veya vasiler tarafından verilmis muvafakatname ve gerekli olması halinde
    velayeti gösterir belge (örnegin ebeveynlerin bosanmıs olması halinde)
    16 yasından itibaren basvurulması halinde: Ebeveynlerin muvafakatnamesi
    Ayrıca:
    İkamet ettiginiz bölgenin Yabancılar dairesi de vizenin kabulüne onay vermesi gerektiginden
    islem süresine iliskin bilgi verilememektedir.
    Ancak ikamet ettiginiz bölgenin yabancılar dairesinden ön onay rica ederek islemi
    hızlandırabilirsiniz.
  • Sözkonusu ön onayı yabancılar dairesi tarafından vize bölümüne
    fakslanması gerekmektedir veya basvuru sırasında kapalı zarf içinde ibraz edilmelidir. Ön
    onayın ibrazı halinde genellikle vize basvuru tarihinden itibaren 1 ila 3 gün sonrasında
    verilebilmektedir. Vizenin onaylanması halinde vizenin bulundugu pasaportunuzu posta yoluyla
    size gönderilmesini saglayabilirsiniz. (20 no`lu Bilgi Notuna bakınız). Bu durumda genellikle
    vize bölümüne sadece bir kere gelmeniz gerekmektedir.
No tags for this post.